Том Ханкс е един от най-обичаните актьори в света и е участвал във всякакви роли – дете в тялото на възрастен мъж, болен от СПИН хомосексуалист, корабокрушенец на самотен остров, американски войник във Втората световна война и много други. Има обаче една светлина, в която никога не сме виждали Том Ханкс и това е ролята на злодей. И ако се съди от думите на актьора, вероятно никога няма да го видим като такъв.

Никога не съм играл ролята на злодей, защото просто не ми дават такива роли. Лошите персонажи изискват силна злоба, която аз не съм способен да изиграя. Преди много години разбрах, че не съм способен да предизвикам страх у никого. И това не е просто защото съм мил. Мисля, че в цялото нещо има някаква мистерия, но в нея няма нищо лошо.

Том Ханкс пред вестник „New York Times“

Много е трудно да си представим добродушния Том Ханкс в ролята на злодей, но подобна трансформация не е нещо, което вече не сме виждали. Актьорът Браян Кранстън, който също като Том Ханкс е на 63 години в момента, дълго време игра добродушния баща в сериала „Малкълм“, преди през 2008 г. да получи главната роля в сериала „В обувките на Сатаната“ и да се превърне в един от най-страховитите персонажи в историята на телевизията.

Снимка: Getty Images

Том Ханкс обаче е на екрана много по-дълго и ни е много по-добре познат като лице. Дори някога да получи роля на злодей и да вложи целия си актьорски талант (а две награди „Оскар“, три „Златен глобус“ и шест „Еми“ са доказателство, че той никак не е малко), пак едва ли ще успее да накара публиката да му повярва, че е наистина зъл. По тази причина най-вероятно никога няма да видим подобен експеримент.