Встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън се превърна в звездно събитие на нивото на „Оскар“-ите, след като някои от най-популярните холивудски звезди и музиканти взеха участие в специална програма по повод смяната на властта във Вашингтон.

Том Ханкс
Снимка: Getty Images

Шоуто, озаглавено „Празненство за Америка“ (Celebrating America), беше с продължителност час и половина и беше водено от Том Ханкс – един от най-популярните американски актьори.

Брус Спрингстийн
Снимка: Getty Images

Освен Ханкс, в програмата взеха участие Джон Бон Джоуви, Джон Леджънд, Ева Лонгория, Деми Ловато, Брус Спрингстийн, Джъстин Тимбърлейк, Кейти Пери и други.

Барак Обама
Снимка: Getty Images

Предишни президенти на САЩ, като Бил Клинтън и Барак Обама също станаха част от програмата, за да пожелаят успех на новия президент.

Американските президенти Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама
Снимка: Getty Images

Всъщност от президентите, управлявали страната през последните 27 години, липсваше единствено предшественика на Байдън Доналд Тръмп.

Джо и Джил Байдън
Снимка: Getty Images

Самият Джо Байдън изгледа шоуто в Белия дом заедно със съпругата си Джил Байдън. Може да видите цялата програма във видеото:

Участието на звездите започна още по обяд, след като певицата Лейди Гага изпя химна на церемонията по встъпването в длъжност по-рано същия ден.