Преди две години малкият Куайден Бейлис стана много известен, но по една ужасна причина. Майката на момчето сподели видео, на което се вижда как той плаче, след като е станал жертва на тормоз и подигравки от съучениците си. Сега вече е звезда от големия екран в два от най-очакваните филми.

Куайден е болен от ахондоплазия – форма на хипофизарен нанизъм. Заради това има забавяне в растежа. Външният му вид е станал причина за подигравките в училище, а майка му сподели видеото, за да обърне внимание на проблема с тормоза в училище.

Куайден е австралиец и за да повдигне самочувствието му, сънародникът му Джордж Милър му дава малка роля във филма си „Три хиляди години копнеж“, който ще излезе по кината на 2 септември.

„Беше добре за нас, а беше и добре за него“, каза Джордж Милър, който е най-известен с поредицата за Лудия Макс. „И понеже свърши толкова добра работа му дадохме и малка роля във „Furiosa“.

„Furiosa“, в който главната роля ще се изпълнява от Аня Тейлър-Джой, е предистория на хитовия филм „Лудия Макс: Пътят на яростта“, който излезе през 2015 г., разби бокс офиса и взе 6 награди „Оскар“.

Джордж Милър не е единствената знаменитост, която прави нещо за момчето. Хю Джакман и други звезди също се срещнаха с детето и то се превърна в медийна сензация в Австралия и в света.

Днес Куейдън е много по-щастлив, никой вече не му се подиграва и има близо 300 000 последователи в социалните мрежи.