За много фенове на „Приятели“ образът на Рейчъл е завинаги променен, след като потребител на „Тик Ток“ отбеляза, че преди всяко изречение актрисата Дженифър Анистън прочиства гърлото си. Според него след като веднъж човек открие това, вече никога не може да спре да го чува:

„Това, което ще кажа, ще провали живота ви завинаги. Или поне ако сте фенове на „Приятели“, заканва се потребителят, който разкрива „тика“ на Дженифър Анистън.

Това обаче не е нещо, което феновете не са забелязали преди:

Видеото с прочистванията на гърлото беше споделено от много медии и докато някои фенове признаха, че не са забелязвали това и сега им прави силно впечатление, други се ядосаха, че нещата се представят по този начин. Според тях това е особеност на персонажа – Рейчъл винаги си прочиства гърлото, преди да каже нещо, което ѝ е неприятно.

„Дори не съм почитателка на „Приятели“ и мога да ви кажа, че това не е „тик“ на Дженифър Анистън, а на Рейчъл. Гледах интервюта на Дженифър и не прави така. Хората наистина са глупави.“

„Още фалшиви новини. Това било „тик“, който Дженифър Анистън имала в „Приятели“? Да, ама не – това се нарича актьорско майсторство. Прочиства гърлото си когато героинята ѝ чувства неудобство от това, което казва (защото е лъжа или защото е неуместно). Това е идеята на актьорската игра.“

Снимка: Getty Images

Добрата новина е, че актрисата Дженифър Анистън може би ще има възможност да коментира тази тема. Стрийминг платформата HBO Max обеща специален епизод, в който актьорите ще се съберат и ще обсъдят времето, докато са снимали сериала. Епизодът се забави повече от година, но плановете все още не са изоставени, така че не губим надежда.