Всички актриси, които ще присъстват на церемонията по връчване на наградите „Златен глобус“ 2018, ще бъдат облечени в черно. Така известните дами за пореден път ще изразят своя протест срещи сексуалното насилие в Холивуд. Информацията е потвърдена за списание People от множество източници.

Сред заявилите твърдото си решение да се облекат изцяло траурно са актрисите Джесика Частейн и Мерил Стрийп, както и певицата Мери Джей Блайдж.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Черното е винаги на мода - затова сме убедени, че всички актриси ще бъдат повече от стилни. На снимката Мерил Стрийп е облечена именно в черно по време на партито след връчване на наградите "Златен глобус" през януари 2012 г.

И това изобщо не е всичко – в холивудските среди се твърди, че модата на черното ще продължи през целия сезон на раздаване на филмови награди.

Тихият протест идва, след като много световноизвестни актриси обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз. Десетките обвинения към него пък отприщиха вълна от недоволство и към други известни лица от киното и шоубизнеса като Кевин Спейси, Мат Лауър, Джеймс Тобак и др.

Ние приветстваме идеята, още повече, че черното е вечният цвят  и сме убедени, че всички известни дами в протеста си ще изглеждат повече от стилно на червения килим.