Трима танцьори съдят Lizzo, като твърдят, че са били подложени на враждебна работна среда и тормоз, докато са били членове на танцовия екип на носителката на "Грами".

В жалбата, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник и получена от Си Ен Ен чрез адвокат на ищците, като ответници по делото са посочени също нейната продуцентска компания Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) и лице, описано като "капитан на танцовия състав".

Сред твърденията, изложени в иска, една от трите ищци твърди, че е била насърчена от певицата да "се редуват да докосват голите изпълнители", докато са били в клуб в квартала на червените фенери в Амстердам по време на турнето през февруари.

Снимка: Getty Images

Страхувайки се от отмъщение, ищцата в крайна сметка "се съгласява", въпреки че многократно е изразявала нежеланието си да докосва изпълнителите.

Друга ищца твърди, че ангажираността ѝ с ролята ѝ в танцовия екип е била поставена под въпрос от певицата, която изразила "тънко прикрити" опасения относно "наддаването на тегло" на ищцата, според иска, в резултат на което ищцата се почувствала притисната да "обясни наддаването на тегло и да разкрие интимни лични подробности за живота си, за да запази работата си".

Снимка: Getty Images

В жалбата се излагат и други твърдения, според които хора, наети от Lizzo, са подложили ищците на расова и религиозна дискриминация, включително твърдение, че счетоводител от предимно белия мениджърски екип на BGBT е дискриминирал чернокожите танцьори, като им се е скарал за предполагаемо "неприемливо и неуважително" поведение по време на турне.

В иска се твърди, че този коментар на счетоводителя е бил "натоварен с "расова и дебелофобска вражда". Lizzo е известна с посланията, пропагандиращи позитивното отношение към тялото като неразделна част от работата ѝ, пише още БГНЕС.