10-седмично кученце с опашка, растяща на челото му, откриха спасители в американския щат Мисури. Да, прочетохте правилно - челото му. Но това не е истинската му опашка, разбира се. А името му - Нарвал, е особено подходящо заради аналогията с рога на арктическия бозайник.

Всъщност пълното му име е "Малкият вълшебен космат еднорог Нарвал", дадено му от неправителствената организация за спасяване на кучета "Mac's Mission". Те го приютяват, след като е открит през уикенда на уличния студ с измръзване на едната лапа.

За разлика от действителния рог на нарвала, опашката на челото на Нарвал е къса и се развява чаровно между очите му, когато си играе. Нарвал също има и нормална опашка като всяко куче, освен "допълнителната" на челото.

Спасителите от "Mac's Mission", която е специализирана да се грижи за кучета със специални нужди, които са били малтретирани или родени с малформации, казват, че четириногото приятелче се възстановява бързо и лапата му е започнала да се възстановява от измръзването.

Ветеринарите са направили рентгенови снимки на главата му, които показват, че опашката не е свързана със скелета. Доколкото специалистите предполагат, от опашката на челото няма реална полза, но тя също така не му причинява никаква болка и няма медицинска причина за премахването й - така че ще остане.

След като са споделили снимки с чаровното кученце в профилите си в социалните мрежи, интересът към осиновяване му е бил огромен. Но засега Нарвал още не може дa бъде предаден за осиновяване на бъдещите си стопани, казват от "Mac's Mission" пред CNN. Това ще може да се случи след провеждането на всички процедури по пълното му оздравяване и поставянето на ваксини.

"Всички са супер заинтересовани от него, но се надяваме, че ще проявят интерес и към другите бездомни кучета", казва говорителят на "Mac's Mission".