7 октомври. Терористичната организация Хамас убива над 1400 израелци. Взима повече от 230 заложници. Светът става червен от кръв!

Двама души от различни краища на света решават, че освен цвета на кръвта, това е цветът, който всички ще чуят - за мир! Как е възможно? 

Хиляди червени балони вече украсяват Земята. Всеки от тях носи едно ясно и силно послание

КАЖЕТЕ НЕ НА ТЕРОРА!!!

Кампанията "Червеният балон" е дело на двама еврейски предприемачи - Шей Таубес, главен изпълнителен директор на агенция "Интеграл Маркетинг", и Ревитал Зоар Пур, бизнесдама от Тексас.

Снимка: The red balloon 2023

Идеята е провокирана от кървавото клане на 7 октомври, когато 1400 души намират смъртта си. И докога? Докато всички заложници не се върнат!

Заради войната бизнесът на Таубес се променя и работата му коренно намалява. Много от клиентите му са призовани запас. В ситуация като тази, в която емоциите лесно взимат връх и могат да ни накарат да се превърнем в блато от сълзи - застинали от страх и бездействащи, Таубес решава да действа. 

ДОБРИ ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ КРАИЩА НА СВЕТА

На другия край на света, един от клиентите на Таубес - бизнесдамата Ревитал Зоар Пур, също решава да направи нещо, което е в нейните възможности, за Израел и заложниците. Тя стартира кампанията със силно име - "ВЪРНЕТЕ ГИ У ДОМА!". Плакати с големи червени букви се появяват в различни градове по цял свят. 

Инициативата обаче не остава без противници, съпътстват я и други проблеми - антисемитизъм,  природозащитници, които се оплакват от разхищението на хартия. Тогава бизнесдамата търси помощта на Таубес, а от горящите им в проблема сърца се ражда кампанията "Червеният балон".

Оттогава насам червени балони се появяват в Съединените щати, Израел, Румъния, Нидерландия, Германия, Испания, Мексико и много други страни.

ЗАЩО ЧЕРВЕНИ БАЛОНИ?

"Червеният балон има силно визуално и психологическо въздействие", споделя предприемачът.

По думите му балоните носят усещане за щастие, затова хората идват да ги видят. Но именно чрез тях те научат повече за борбата с тероризма и за това, което се случва в Израел. 

Кампанията бързо завладява целия свят! 

В нея се включват няколкостотин активисти и хиляди доброволци. А Таубес и Пур вече ѝ отдават 24/7 от сърцето и душата си.

"Ще напълним целия свят с червени балони и ще продължим до тогава, докато заложниците не се върнат у дома!!!" 

Светът е кървавочервен балон! Докога?