Принц Уилям откри нов ресторант, намиращ се в кралския разсадник в Корнуол, на около 4 часа с кола от двореца Уиндзор.

Снимка: Getty Images

През 1960-те години в разсадника се отглеждат предимно горски дървета, а сега там се продава всичко, от което едно домакинство има нужда – билки, цветя, декоративни храсти и др. Разсадникът развива устойчиви практики, което е в синхрон с грижите на крал Чарлз и принц Уилям за опазване на околната среда.

Снимка: Getty Images

Разбира се, новият ресторант „Оранжерията“ ще използва билки и хранителни продукти от самия разсадник, а биоразградимите опаковки ще са от компанията Notpla, носителка на наградата Earthshot Prize, чийто патрон е именно принц Уилям.

Снимка: Getty Images

Заведението е с изглед към замъка Рестормел и ще предлага местни ястия със сезонни продукти.

Снимка: Getty Images

Разсадникът е част от имение, създадено през 1337 г. от крал Едуард III с цел увеличаване приходите на монарха. Всички ферми, имоти и търговски дейности в имението се оценяват на 1,3 милиарда долара. През миналата година то е осигурило на крал Чарлз приходи от 25 милиона долара.