Пристигате в Париж. Представете се само как след излизане от летище Charles de Gaule Etoile, се качвате в първото такси. Любимият човек е с вас, държите се за ръка. Оставяте багажа си в хотела и се запътвате към елегантен ресторант, където ще се насладите на великолепна гурме кухня, добро отношение, хубаво вино и любов. Много любов и чувства пробудени от удоволствие да се чувствате живи - себе си. Намирате се в града, където цари любов и красота, блаженство, стил и свобода.
#Buvette
Чудесен ресторант, който ще ви предложи великолепна вечеря в компанията на чаша дъхаво червено вино и парче класически камембер. "Buvette" ще ви впечатли със своите широки светли прозорци. Вътре ще ви посрещнат кошници с цитрусови плодове, наредени върху первазите щайги и резенчета ябълки, накацали като врабчета върху бара. Тук ще имате шанса да опитате от неподправения френски салам с каперси, от хрупкавия хляб с орехов сос песто, както и да се насладите на незаменимия вкус на сочно цвекло със сметана и бадеми.
#Frenchie Bar à Vins
Виненият бар на ресторанта е сред най-популярните в Париж. Той отваря в 19 часа и предлага на клиентите богат списък от разнообразни сортове френски вина на поносими цени. Ястията се нетрадиционни, но изключително привлекателни. Сред екзотичните специалитети в менюто на ресторанта ще попаднете на такива, като бурата с мариновани круши и смокини, на бели аспержи с гъби смръчкулки и т.н.
#Chez L’Ami Jean
Едно прекрасно и романтично кътче за сладки разговори. Менюто, което ще си поръчате, ще ви впечатли с пищността и разнообразието си, и всичко това на една добра и примлива цена. Телешко месо в бульон с гъби, билки, лук и хрупкав червен лук, обгорен гъши дроб с риган, варено на тих огън говеждо месо с моркови и змиорка, са само една малка част от пъстрото и грандиозно меню на ресторанта. Сред десертите може да избирате между мляко с ориз, крем карамел в компанията на купичка с карамелизирани ядки и други подобни нежни и сладки изкушения.
#Allard
Основната трапезарията на този ресторант ще ви впечатли с уютната декорация върху красиви текстилни тапети. Тук червени кадифени сепарета внушават идилична атмосфера, с каквото само едно парижко бистро може да се похвали. Кухнята е традиционна, като сред менюто ще имате възможност да избирате между гъши дроб върху препечен хляб и бяло бургундско вино, салата от цикория, ароматни пържоли и какво ли още не.
#Ralph
Това е вторият американски ресторант на прочутия дизайнер Ралф Лорен след този в Чикаго. Мястото не е избрано случайно – парижкия квартал Сен-Жермен де Пре, където има и бутик на дизайнера. Идеята на 76-годишния дизайнер е да придаде благородни нотки на американската кулинарна традиция. Гостите на „Ralph” ще имат възможност да избират от менюто специалитети от американската кухня като бургери и салата „Цезар”. За да се подсили американската обстановка, интериорът в парижкия ресторант е в стил кънтри. Рози в саксия и пържени маслини са сред украсата, естетично декорирана около поднесеното върху трапезата меню. Някои от масите са малко по-закътани от други – комфортно кътче за уединение на влюбените двойки.
#La Bourse et La Vie
Ресторанът е скромен и дискретен, в класически френски стил. Прекрасен избор за интимно уединение. Тук, като прелюдия към основното ястие, ще ви предложат от традиционните френски сладки със сирене грюер, известни като „gougères”. Сред специалитетите има пържен пъдпъдък с песто, гъши дроб с плодове и шам фъстък, телешко варено и други изкусителни френски гозби.
#Aux Lyonnais
Веднага след като отворите вратата, осъзнавате, че сте попаднали на място, пленяващо с необичайния си чар. Високи тавани, кожени столове, огромни огледала, стени, декорирани в зелени и бели фаянсови плочки с роза по средата. Ястията са приготвени в стила на лионската традиционна кухня. Чугунени съдове, пълни с говеждо месо и гъби, с телешко и картофено пюре, с голяма порция пиле фрикасе, са сред кулинарните месни шедьоври на ресторанта.
Epicure
Ресторант "Epicure" е един от най-добрите 3-звездни ресторанти в Париж. Той е част от елегантния хотел "Le Bristol". Отличава се с меките си карирани столове, с покривките си на пискюли и с тежките си флорални драперии. Към интериора му е включена красива камина в компанията на изящна картина с водопади. Деликатен златен полилей виси над центъра на ресторанта, а големите прозорци вливат свежест и сияние в залата. Менюто е разнообразно и вълнуващо. Макарони с гъши дроб, артишок и черни трюфели са сред гвоздеите на вечерта. Ресторантът предлага и от класическите френски гозби, като пълнена кокошка, раци и гъби. В края на вечерта може да се насадите на смайващия френски вкус на шоколадови бадеми и бонбони, на карамелизирани ядки и нуга.
#Lasserre
Това е един изискан и красив, изключително романтичен и елегантен ресторант, с таван, който се отваря към небето, когато времето го позволява. Полилеи в жълто и позлата, орхидеи в саксии и огромни арковидни прозорци с бели и жълти завеси вливат топлота и финес на дизайна. Наоколо се разхождат сервитьори във фракове. Пианист свири тихо в ъгълче на ресторанта. Истинска феерия и разкош за влюбени. Менюто предлага богат асортимент от ястия и напитки. Ароматни бели трюфели, лаврак с грозде, великолепни френски вина, сайдер от круши, ярки цитрусови плодове и карамелени сладки са сред изкусителните специалитети на този шармантен и изящен френски ресторант.