Жени, които до скоро са смятали, че са приключили с раждането на деца, сега преосмислят решението си, като начин да се справят след загубата на толкова много животи в Близкия изток.

След като около 1400 израелци бяха убити, а 3000 останаха в болница, отговорът на еврейската общност и на майките не закъснява.

"Най-голямото отмъщение е животът“, казва Джесика от Лонг Айлънд пред The New York Post, която е майка на 3 деца, а в момента е бременна с четвърто.

"Ужасяващите събития само потвърдиха решението ми да се опитам да имам повече деца“, споделя още Джесика, чийто деца са 2, 8 и 10 години.

Решението е продиктувано от "силното й чувство за еврейска идентичност", съчетано с близките отношения с баба й, дете по време на Холокоста, което се крие в гората със семейството си, за да оцелее, след като губи баща си и братя си.

"Тя винаги е съжалявала, че не е имала повече деца", казва 36-годишната Джесика.

Още една майка на 3 деца от Лонг Айлънд споделя същите чувства – Ариел Могил:

"Като майка искам да имам повече деца. Гледам децата, които са погребани и държани като заложници, и сърцето ми се пръска на милион парчета", каза 37-годишната жена. "Ако можех да родя още едно дете, то нямаше да е, за да ги замени, а в тяхна чест".

Съпругът ѝ, 36-годишният Макс, който работи в областта на високотехнологичния софтуер, каза, че въпросът не е само в количеството, а и в качеството.

"Със съпругата ми родихме три деца за шест години. Независимо дали имаме едно дете, или 10 деца, всички те трябва да имат това образование, за да въплъщават силната еврейска връзка.“

Много американски евреи смятат, че тайното оръжие на еврейския народ сега е утробата.

„Преди това съпругът ми казваше "абсолютно не" - споделя Лийт Корин, майката на две момиченца на 5 и 3 години от Крескил, Ню Джърси, чийто братовчед е държан като заложник от „Хамас“.

Лийт не може да преживее кланетата на деца и бебета от страна на „Хамас“, но въпреки това поглежда към бъдещето: "Душата им ще живее с бъдещите ни бебета. Едно от тях ще бъде моето дете със съпруга ми."

36-годишната жена дори привлича съмишленички, които да се присъединят към репродуктивната кампания:

"Накарах две приятелки да се присъединят към мен - вече имаме договор за бременност", казва тя и добавя: "Но съпрузите им все още не знаят".

Интересен факт е, че не само майките и обвързаните жени, но и самотните такива, както и мъжете – всички те смятат, че в момента е наложително да се раждат повече еврейски деца.

“Сега е по-наложително от всякога“, казва Бони Уинстън пред The New York Post, която е брачен посредник, работещ в Ню Йорк.

"Преди това клиентите винаги са искали да срещнат своята сродна душа, но сега казват, че искат да доведат на бял свят еврейски деца. Дори клиентите мъже - млади момчета на 20 и 30 години - казват: "Сега е моментът повече от всякога".