Агенцията за папарашки снимки Splash News & Picture Agency е подала документи за обявяване в несъстоятелност. Като причини за фалита се посочват пандемията, която задържа известните личности по домовете, както и съдебното дело, което Меган Маркъл заведе срещу агенцията. Всичко това пречи на компанията да обслужва заема си от 1 милион долара.

В момента срещу Splash News има две големи съдебни дела. Едното е заведено от Меган Маркъл по повод снимки на сина й Арчи, направени по време на семейна разходка в парк в Канада през януари 2020 г.

Второто дело е заведено от бившата служителка на компанията Есмералда Сървин, която се оплаква от сексистки закачки в офиса. Освен това тя твърди, че е била уволнена заради коментарите й, че компанията използва некоректна структура от комисионни при изплащане на хонорари.

Освен всичко това Splash News си е отворила и друг фронт, на който е много уязвима. Тя съди някои известни личности за това, че са публикували в социалните мрежи техни снимки, направени от агенцията, без да искат специално разрешение за това.

Такъв е случаят с Одел Бекъм, състезател по американски футбол, когото Splash News съди за 40 000 долара.