Едва ли има човек, който не е виждал рано сутрин бегач – било то в парка, по някой булевард или дори около блока си. Естествено, не отхвърлям възможността и вие да сте този човек (ако е така, поздравления). Но замисляли ли сте се, как хората подбират маршрута си. Със сигурност има много хора, които просто импровизират. Един човек от Сан Франциско не само не импровизира, но и създава изкуство с маршрутите си. Лени Моуган е маратонец, който от четири години използва стъпките си, за да илюстрира различни свои идеи. 

Днешно време е много популярно да следиш прогреса си чрез фитнес приложения. Има такива за проследяване на храната, на тренировките, на теглото и т.н. Лени Моуган използва приложението Strava (използва се от велосипедисти, планинари, бегачи). Апликацията отмерва времето на тренировката, разстоянието, което минаваш, скоростта, с която се движиш, но и проследява на карта маршрута ти. Лени използва последната опция като предварително си начертава шаблон, по който да се движи. Приложението на свой ред проследява движението на потребителя чрез GPS и го изобразява с червена линия върху картата.

Снимка: Lenny Maughan on Strava app

Последното му произведение е портрет на Фрида Кало. Лени разказва пред Гардиън, че колкото по-голямо разстояние изтичаш, толкова повече и по-интересни илюстрации можеш да направиш. Това може да действа и като мотивация да надскочиш себе си. За портрета на Фрида Кало маратонецът е избягал близо 29 мили (приблизително 47 км). Лени разказва, че винаги е бил креативен и като малък са му казвали, че със сигурност ще стане артист. Той самият е фен на илюстрирането с непрекъсната линия още преди да започне да създава своето изкуство.

Лени Моуган доказа на множество хора, че изкуството е във всеки един аспект от живота ни. Дори и в сутрешната ни тренировка. Просто трябва да сме достатъчно креативни, за да го забележим. 

Още илюстрации вижте в галерията ни!