Кои са новите дестинации, до които можем да летим от България като част от зимното разписание на авиокомпаниите, какви са цените и кога стартират полетите? На помощ идва информацията, която обобщават експертите в самолетните пътувания от туристическа агенция eSky.

Интересна дестинацията, която стартира на 2 октомври, е Марсилия (Франция). Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично – в сряда и неделя, като от София излитат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са сутрешни, с тръгване в 9:35 местно време. Цените започват от 36 евро за двупосочен билет и вече са в продажба.

Същата компания започва да лети и до Париж Бове (Франция) в края на октомври, влизайки в пряка конкуренция с друга летяща дотам авиокомпания, което се очаква да понижи цените на билетите. Новите полети до Париж започват на цени отново от 36 евро двупосочно.

Друга компания стартира много изгодни полети от София до Виена (Австрия) на 28 октомври, на цени, започващи от 30 евро в двете посоки.

Ако пък ви се иска да посетите някоя по-екзотична страна, в края на следващия месец отново започват да се изпълняват полетите до Акаба (Йордания) – прекрасна отправна точка за посещение на Петра например. Цените за зимния сезон са повече от атрактивни – от 40 евро за отиване и връщане.

В последния ден на октомври започват и 2 нови маршрута на германска нискотарифна авиокомпания. Те ще се изпълняват 2 пъти в седмицата: до Дюселдорф (Германия) – четвъртък и събота, а до Щутгарт (Германия) – вторник и неделя. 

2020 година също има с какво да ни зарадва. От януари, веднъж седмично, от Coфия ще може да се лети до лeтищe Ийcт Mидландc (Beлиĸoбpитaния). В радиус 30 км от летището са градовете Дерби, Нотингам, Лейчестър и Касъл Донингтън. Цената на билетите започва от 23 евро в посока.