Качите ли се в метрото в Сеул, буквално попадате в друг свят. Ако вземете линия номер 7 например, буквално ще тръгнете на световно турне. 

От 29 февруари 2016 г. влаковете в метрото се трансформират в движещи се пейзажи. Всеки от тях е украсен с изображения на чужди градове, държави, природни пейзажи през различни сезони, цъфнали вишни, морски вълни и всякакви други красоти. И за да не омръзва всичката тази красота, дизайнът ще се сменя на всеки 3 месеца.

Метростанция в Сеул

В Париж също имат интересни планове за метрото. Старите, неизползвани вече тунели, през които са минавали подземните линии, да се превърнат в закрити басейни и ресторанти. Осем от станциите във френската столица вече са изоставени. За да не се рушат, към главния архитект на Париж е изпратено предложение те да добият интересен вид и да бъдат използвани по различни начини. 

Проект за басейн в неизползвана линия на метрото в Париж

Най-дългото метро в света в Стокхолм - 110 км с над 90 100 метростанции, които са украсена със скулптури, мозайки, рисунки, инсталации, гравюри и релефи от над 150 художници. Една от най-интересните им е Kungsträdgården. Тя прилича много повече на пещера, отколкото на активно използвана спирка на градски транспорт. Има останки от стария Стокхолм и двореца Makalös.