Блещукащи лампички. Коледни базари. Детски смях. Ледени пързалки. Греяно вино. Щастие. Всяка година месец декември ни пренася в една приказка, която с нетърпение препрочитаме отново и отново. Тази година Коледа ще бъде по-различна от всички останали, но това не трябва да помрачава празничното ни настроение.  

Въпреки пандемията от COVID-19, всички ние трябва  да съхраним коледния си дух. А каква по-хубава празнична атмосфера от красиво украсени улици и площади.

 

Виена, Австрия

Първата ни спирка е една от най-старите европейски столици. Виена не се притеснява да покаже любовта си към Коледа. Въпреки забраните за струпвания на хора и отменените коледни базари, красивата коледна украса превръща Виена в очарователна приказка.

 

Прага, Чехия

Декември в Прага е едно от най-вълшебните времена в годината, тъй като идва с незабравима атмосфера на коледни елхи и светлини, които правят града абсолютна фантазия. Елегантни стари къщи, дворци и кули, калдъръмени улички и барокови площади са изпълнени със светлини, които определено ще ви накарат да се почувствате като в коледен филм.

 

Краков, Полша

Красивите празнични светлинки, осветяват нощен Краков и ни напомнят за предстоящите празници.  Те са в унисон с красивите средновековни сгради и църкви. И тази година старата столица на Полша не пропуска да зарадва жителите си с високи цветно украсени коледни елхи.

 

Ню Йорк, САЩ

Та, кой от нас не е гледал „Сам вкъщи”, кой не познава красивия коледен Ню Йорк. От великолепното дърво на Рокфелер плаза до внушително украсените с шоколадови изделия и коледни подаръци магазини. Коледа в Ню Йорк е вълшебство.

 

 

Барселона, Испания

Aко мечтаете за топли коледни празници, то Барселона е точното място. Блестящи светлини, красиви коледни елхи и много краси коледни украси за поредна година красят испанския мегаполис.

 

Лондон, Великобритания

Преди няколко дни Великобритания приключи едномесечната си национална карантина, през това време Лондон бе украсен празнично. Сега, милионите жители на града спокойно могат да се насладят на красивия коледен Лондон.

 

Москва, Русия

Всяка година Москва разпръсква празнични декорации из целия град, коя от коя по-блестящи. A всичко е в мащабни размери и по много. Всички сгради са обсипани с блещукащи коледни лампички, както подобава.

 

Париж, Франция

Френската столица е живописна по всяко време на годината, но сякаш по Коледа Париж разкрива истинската си магия.