Преди няколко дни Дженифър Анистън сподели, че ограничава контактите си с хора, които не се искат да се ваксинират срещу COVID-19 и, очаквано, решението й не бе посрещнато еднозначно.

„Ако Дженифър е ваксинирана, тя е защитена, нали? Тогава защо се притеснява, че около нея може да има неваксинирани?“ – попита нейна последователка в Инстаграм.

52-годишната актриса отговори на това чрез Story в социалната мрежа.

„Ако сте заразени с вариант на вируса, може да ми го предадете. Може да се разболея леко, но няма да се наложи влизане в болница и няма да умра. Но аз мога да заразя някой друг, който не е ваксиниран, и да застраша живота му. Ето затова се притеснявам. Не трябва да мислим само за себе си“ – поясни носителката на награда „Златен глобус“.

Снимка: instagram.com/jenniferaniston/

Актрисата обяви решението си да ограничи контактите с неваксинирани в интервю за септемврийския брой на списанието InStyle.

„Мисля, че е морално и професионално задължение да се информираш, тъй като няма как всички да се тестваме всеки ден. Темата е деликатна, защото всеки има право на мнение, но мнозина си изграждат мнението единствено на базата на страха и пропагандата“ – коментира звездата от „Приятели“.

Фактите сочат, че ваксинацията наистина помага. Около 98-99% от смъртните случаи, вследствие на коронавирус, са на неваксинирани хора.