Повечето снимките от Истанбул показват града в типична светлина - древната турска архитектура, като например впечатляващите джамии, традиционните каменни къщи и мистичните пазари. 

Съществува обаче и друго лице - изненадващо модерна страна на Истанбул, за която много хора не знаят - дори дългогодишните жители не могат да повярват, че тези снимки са направени в града, в който живеят.

Основен мотив на турският архитект и фотографът Йенър Торун е да документира различната и по-малко известна страна на Истанбул, за да избяга от шаблонното и ориенталско възприемане на града.

Преместил се в Истанбул преди около 18 години, минималистичните структури, модернистична архитектура и жизнените цветове са основни теми, които Торун улавя край Босфора - градски пейзажи в цветовете на дъгата, които не винаги обаче са лесни за намиране в космополитния град с население от над 15 млн. души.

"Ако не сте видели Босфора, значи не сте били в Истанбул" - това го знае всеки. Но ако не сте видели пъстроцветните снимки на Торун в Инстаграм, значи не сте видели Истанбул.

Вижте турския град както никога досега от следващите кадри в социалната мрежа, където фотографът вече има над 150 000 последователи.