Руският фотограф Владимир Мигутин влиза в Чернобилската забранена зона, въоръжен единствено с инфрачервена камера от Kolari Vision. 

Зоната от близо 2600 квадратни километра около атомната електроцентрала в Чернобил е особено място, меко казано. Зона, от която вече 30 години след ядрената авария хората странят, но дивата природа продължава да разцъфтява.

Използвайки специална инфрачервена камера, Мигутин документира тази невероятна сюрреалистична среда, която изглежда още по-злокобно и меланхолично - направо като живота на изоставена планета.

Инфрачервената фотография на Мигутин ни помага да видим нещата по нов начин, къпейки изоставеното пространство в светлина, която обикновено не можем да видим. Не е ли поразителен, например, портретът на лисица, направен на фона на белите дървета?

Визитата на Мигутин в Чернобилския район е напомняне за устойчивостта на природата, както и предупреждение за последствията от опасните технологии, създадени от човека, които могат да имат изключително сериозно и трайно въздействие върху нашата планета.