Всяко лято на 4 юли Шоун и Жаклин Котро пътуват с трите си деца от Бостън до Хайлънд парк, Илинойс, където гостуват на родителите на Жаклин и гледат парада по случай Деня на независимостта.

„През последните две години нямаше парад, затова децата го очакваха с голям интерес. Сложихме столовете си рано сутринта на обичайното за нас място. Никой не можеше да предположи, че ще последва такова нещо“ – споделя пред „Пийпъл“ 46-годишният Шоун.

Снимка: Getty Images

Семейството се оказва на 3 метра от стрелеца, който уби най-малко шест и рани поне 26 души по време на парада в предградието на Чикаго – Хайлънд парк.

Снимка: Getty Images

„Сега сме в къщата на родителите на жена ми. Децата са в шок и не искат да излизат никъде“ – добавя Шоун, чиито деца са на 2, 9 и 11 години.

В началото зрителите си мислят, че пукотевицата е от фойерверки, но малко след това окървавени хора започват да се свличат и всичко става сюрреалистично.

Снимка: Getty Images

„Погледнах назад и видях как стрелецът е на близкия покрив и се цели в мен с пушката си. Млад бял мъж с шапка и дълга коса. Видях как куршумите се забиват в дървото до нас! Жаклин извика „Да бягаме“ и хукнахме надолу по улицата. Скрихме се зад първия ъгъл“ – разказва Шоун.

Минути след трагедията всички предградия в околността прекратяват парадите по случай 4 юли.

Снимка: Getty Images

Темата можете да следите в btvnovinite.bg