От днес Барбадос е република и се сбогува с управлението на британската кралица Елизабет Втора. На церемонията, на която присъства и престолонаследникът принц Чарлз, карибската държава обяви певицата Риана за национален герой.

Снимка: Getty Images

„Риана накара целия свят да мечтае със стремежа си към съвършенство, своята креативност, дисциплината си и най-вече с изключителната си отдаденост към родината", каза премиерът на Барбадос Мия Мотли пред високопоставените лица, събрали се на официалната церемония, на която избраната за президент през октомври Сандра Мейсън положи клетва.

Снимка: Getty Images

Родената в Барбадос 33-годишна певица още през 2018 г. беше удостоена с титлата пълномощен посланик на островната държава, натоварен с насърчаването на туризма, образованието и инвестициите.

Снимка: Getty Images

През август Риана стана най-богатата певица в света. Списание „Форбс“ обяви, че изпълнителката на хита „Umbrella“ е и втората най-богата жена в шоубизнеса, изпреварена само от Опра Уинфри.

Снимка: Getty Images

Седмица по-късно певицата отпразнува големия успех на парфюма си Fenty, който бе изкупен за часове. В аромата се преплитат нотки на магнолия, мускус, мандарина, боровинка, българска маслодайна роза, здравец и пачули.