Рупърт Мърдок се ожени за пети път!

93-годишният медиен магнат Рупърт Мърдок се ожени за 67-годишната Елена Жукова в своето калифорнийско имение Морага. Сватбата е била на 1 юни, съобщава The Sun.

Елена Жукова е пенсиониран молекулярен биолог. За церемонията тя е избрала бяла рокля на Emilia Wickstead.

Снимка: NEWS CORP

Президентът на Fox and News Corp бе с класически черен костюм, бяла риза и бледожълта вратовръзка. На официалните кадри от сватбата той е с черни маратонки.

Мърдок и Жукова са двойка от миналото лято. Те се сгодиха през март 2024 г. Според The Daily Mail, те са се запознали чрез третата съпруга на Мърдок – Уенди Денг.

Преди това австралиецът бе сгоден за Ан Лесли Смит, но сватбата бе отменена две седмици след като вестникът на Мърдок The New York Post съобщи за предстояща сватба.

Последната сватба за милиардера бе през март 2016 г. в Лондон. Тогава той се ожени за Джери Хол. През юли 2022 г. моделката подаде документи за развод.

Новата съпруга на Мърдок е майка на Даша Жукова – известна с брака си с олигарха и бивш собственик на ФК „Челси“ Роман Абрамович.

Жукова е молекулярен биолог и специалист по диабет. Тя живее в Америка повече от три десетилетия, след като напуска Русия през 1991 г. заедно с дъщеря си. Има два развода. Преди да се пенсионира, работи в звеното за медицински изследвания в Калифорнийския университет.

42-годишната й дъщеря Даша се разведе с Абрамович през 2019 г. и според споразумението им получи четириетажна къща в Манхатън. Сега тя е омъжена за Ставрос Ниархос, милиардер, наследник на корабна династия.