След по-малко от три седмици се навършват 25 години от премиерата на най-популярния комедиен сериал на всички времена – „Приятели“. От "Уорнър брос" планират да поставят дивана от кафенето, в което приятелите прекарват по-голямата част от времето, пред сградата, която виждаме като екстериор на апартаментите им в сериала. Това звучи страхотно и хора от цяла Америка вече планират пътуването си до Ню Йорк, за да се снимат на дивана, но има проблем - жителите на квартал Уест Вилидж, където се намира сградата, не желаят това да се случва.

Снимка: Getty Images

Ако получат позволение да изпълнят плановете си, от студио Уорнър ще затворят единия тротоар на улицата и ще възпрепятстват придвижването на пешеходци. По тази причина местните са организирали среща, в което са събрали подписи с искане да не се позволява затварянето на улицата.

И докато за всички нас сериалът, който спечели сърцата на хората по света и до днес е най-често повтаряният по телевизиите, е свързан само с положителни емоции, за обитателите на сградата успехът му има и друго изражение. Един от живеещите в нея сподели пред „The Post“: „На ден минават по 400 туристи, които спират, за да разглеждат сградата. Снимат по цял ден и по цяла нощ. Когато излизам, винаги има по двайсетина души пред входа или пък някой пикае зад ъгъла. А сега, ако затворят и улицата, ще стане още по-зле.“

От студиото се извиниха за притесненията, които сериалът създава на жителите на Уест Вилидж. Представители на "Уорнър" не са били поканени на събранието и не са могли да обяснят по-подробно плановете си. Властите в Ню Йорк тепърва ще вземат решение да позволят ли затварянето на улицата или не.