23-годишна жена е коронясана с „Мис Алабама“ и така се класира за конкурса „Мис Америка“. Титлата грабна 23-годишната Сара Миликен, която тежи 150 килограма.

Изборът на организаторите на конкурса предизвика много бурни реакции в социалните мрежи. Повечето потребители са на мнение, че външният вид на момичето е причинен от самата нея. А това от своя страна е изключително лош пример, който насърчава хората да се хранят нездравословно.

Сара Миликен пише в социалните мрежи:

 - Това, което се говори за мен, е наистина отвратително и не мога да проумея как хората смятат, че е нормално да говорят такива неща. Най-лесно би било да се откажа. Бих могла да скрия лицето си. Да спра да пиша в социалните мрежи. Да не се появявам. Мога дори да се предам и да се откажа от титлата си. Но вместо това казвам: Гледайте ме. Гледайте ме как служа на общността. Гледайте ме как давам всичко от себе си, за да се подготвя за националната надпревара.

Сара иска да докаже, че и една жена с наднормено тегло, може да бъде първа в конкурс за красота.

„Ти си повече от тялото си и по-важното... ти си повече от лошите неща, които хората казват за тялото ти“, пише „Мис Алабама“. Сара се отказва от мечтата си да се яви на този конкурс в продължение на 6 години, заради онова, което хората говорят за нея.

Сара е красива и грациозна – това е мнението на съдиите в състезанието.

„Срещнах толкова много невероятни и успешни жени“, споделя Миликен. „Това определено беше най-хубавата част в конкурса“, допълва тя.

Според организаторите оценяването в конкурса се основава на „личностни качества, увереност и комуникация“.

„Брекети, очила, кожни проблеми, различна височина, тегло и външен вид – всичко това е част от създаването на специалната и уникална личност, която сте и която искаме да покажем на всички“, пишат организаторите на уебсайта за конкурса.