Тази година „Дни на предизвикателствата" са част от инициативата  "София 2018 – Европейска столица на спорта". Тридневният форум ще предложи нова порция истории за впечатляващи приключения и силни емоции от най-различни точки на света - отново в любимата аула "Максима" на УАСГ между 29 ноември и 1 декември.

През 2017 г. отбелязваме 13-тото фатално издание на "Дните", което определено ще мине под знака на зимните спортове. Като специален гост от САЩ ще пристигне Глен Плейк - истинска пънк-легенда в ските или ски-легенда в пънка - който ще преобърне най-смелите ни представи за ските с презентацията си от участието в култовия "The Blizzard of Aahhhs" до оцеляването в лавина в Непал.

Премиерната прожекция на фрийрайд филма "In Gora" пък е част от традиционно силната филмова програма на "Дните". Tой разказва историята на образователен 6000-километров трип на екологични теми, който десет райдъри предприемат в рамките на един месец, а част от действието се развива и на наша земя. Още една изключителна премиера ни очаква с най-новия филм на Patagonia "Fishpeople", разказващ различни истории на хора, отдали живота си на морето и океана. И още множество филми, между които 12-тото издание на хитовата поредица "Reel Rock Film Tour" едни от последните infinity tumbling приключения на Весо Овчаров в спиращи дъха въздушни кадри.

За поредна година страхотни презентатори ще ни грабнат с историите си. С поредните си постижения ще ни запознае алпинистът Боян Петров, който тази година покори осемхилядниците Гашербрум II и Дхаулагири като част от проекта си "Българин на 14x8000". Младата ни надежда в боулдър катеренето Петър Иванов пък ще разкаже за последния си успешен катерачен сезон. Как стана първата жена-рекордьор по прословутия маршут Ком-Емине, ще ни признае бегачката Антония Григорова. 

Ще видим как се пише музика на над 2000 м височина с Петър Георгиев, а Петър Ванев ще ни вдъхнови да следваме мечтите си с приключението си в Тихоокеанския хребетен кът в САЩ. И още за феновете на катеренето – атрактивни маршрути у нас и по света ще ни представят Мартин Маровски, Емилиян Колевски, Станислав Атанасов, Тихомир Димитров и Милен Братанов - и това далеч не е всичко.

Още много разнообразни презентации, уъркшопи на открито и закрито, изложение на екипировка за туризъм, спортове на открито, био продукти, разноообразни игри с награди и много изненади ни очакват на 13-тите Дни на предизвикателствата. 

И тази година отворен за предложенията на запалените фотографи е традиционният фотоконкурс на "Дни на предизвикателствата", като тази година темата му е "Светът е голям и приключения дебнат отвсякъде".

Билети за "Дни на предизвикателствата" вече се продават онлайн от Ticketlogic и в магазини "Стената".