Да, и на нас ни се иска да сме кралски особи и като такива да ни влиза в задълженията да пътуваме насам-натам, но след още няколко изречения по-надолу хич няма да ви се иска във вените ви да тече синя кръв.

Едно от основните правила, които спазват членовете на кралската фамилия, е да не пътуват всички заедно. А целта е напълно ясна – при евентуален инцидент да бъде избегната гибелта на цялото семейство.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Заедно с това британската кралска фамилия е задължена да спазва няколко изисквания, свързани с храната, докато пътува в чужбина или е на посещение в друг град. И те хич не са лесни за изпълнение...

-        Ако на вас ви се струва чудесна идеята да похапнете морски деликатеси, докато пътувате из някое морско градче в чужбина, то на членовете на кралската фамилия това е напълно забранено. Всички морски храни в черупка и не само, са табу за тях извън пределите на двореца. Това включва омари, раци, миди, скариди и всичко, което би ви изглеждало привлекателно и с което бихте искали да експериментирате. Причината се крие в това, че морската храна се разваля изключително бързо при неправилно съхранение. Това може да доведе до хранително отравяне, симптомите на които се проявяват бързо след консумация.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 -       Препоръчва се членовете на кралското семейство да отказват всякакъв вид месо с неясен или екзотичен произход.

 -       Екзотични храни и подправки, които обикновено не влизат в хранителния режим на всеки от британските кралски особи, когато са си у дома, също трябва да бъдат избягвани.

 -       Чешмяната вода е сред забранените за кралица Елизабет II и роднините й напитки. Всичко, което пият трябва да е с проверен произход и задължително не от чешмата, ако става дума за вода.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 -       В тази връзка кралското семейство не може да яде нищо, което е имало допир с чешмяна вода – в това число и плодове, които са измити на мивката.

 Е, все още ли искате да сте принцеса или принц?