Сватбата на Кейт Мидълтън и бъдещият престолонаследник принц Уилям е едно от най-важните събития през 2011 година в кралския календар. То е гледано на живо от милиони хора по света. Малка част от тях обаче предполагат какво е да станеш част от английския кралски двор и на какви изисквания трябва да отговориш. Нова книга, посветена на британската монархия, хвърля светлина и разкрива изненадващи подробности около брака на двойката.

В „Guilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family“ авторът Том Куин твърди, че бракът се е случил, след като са „взети обичайните предпазни мерки“.


В книгата Куин пише за вече споменатите мерки: „Те винаги се прилагат, за да се гарантира, че бъдещата кралица е способна да има деца. Ако Кейт не беше фертилна, няма никакво съмнение, че бракът нямаше да се случи“.

Снимка: Getty Images

Авторът се позовава на брака на тогавашния принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър, като предполага, че Даяна е преминала през същите медицински тестове преди сватбата си с Чарлз през 1981 г.

В интервю Даяна се оплакала, че напълно невинно е смятала, че прегледите й преди брака са свързани с общото здравословно състояние, едва по-късно осъзнава, че всъщност е била тествана за плодовитост. „Бях толкова невинна, просто се съгласих с всичко на този етап", се посочва още в книгата.

Авторът Том Куин предполага, че принцеса Кейт "трябва да е знаела точно какво се случва, но тя не е, нито някога е била бунтовник."

Още един любопитен момент от книгата разкрива какъв трик Кейт използва, за да успокои трите си деца и да избегне конфузни моменти на публични места. Авторът на „Guilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family“ е разговарял с бивши служители на двореца, за да се добере до информацията. Всъщност когато стане напечено, Катрин използва определена фраза, за да даде знак най-вече на принц Луи, който е най-малкият от трите деца.


„Когато принц Луи се държеше лошо на Платинения юбилей на покойната кралица, например, като изплези език към майка си, реакцията на Кейт беше похвалена от екипи от експертни коментатори. Тя очевидно е използвала таен код, за да успокои децата.“

Снимка: Getty ImagesСпоред автора, Кейт „просто казва: „Нека си вземем почивка“, добавяйки, че „децата всъщност знаят, че тези няколко думи имат много по-голяма тежест, отколкото можем да си представим.“ Според бивш служител на Двореца, „Хайде да си вземем почивка“ е сигналът на Кейт да помоли децата да се държат прилично на публични места.