През последните седмици много знаменитости решиха да подпомогнат по някакъв начин борбата срещу коронавируса. Ето само някои от най-скорошните примери:

Актрисата Рийз Уидърспун, която е най-известна с ролята си в „Професия блондинка“, също реши да се включи с благотворителна инициатива и обеща да раздаде 250 рокли от собствената си компания за дрехи на учители: „По време на карантината учителите преподават от домовете си и търсят нови технологии за преподаване, които откриват в движение, без да престават да образоват децата ни. Да се грижиш за децата не е лесна задача, затова искам да им покажа малко допълнителна любов.“

Актрисата и съдружниците ѝ от “Draper James” обаче не очаквали толкова голям наплив от желаещи да получат рокля.

„Изглежда действахме прибързано“, признава си вицепрезидентът на компанията Мариса Кули, „Не очаквахме толкова голям интерес. Бяхме затрупани – компанията никога не е получавала толкова много писма. Очаквахме желаещите да са по-малко от 10 000 души.“

Снимка: Getty Images

Това, което Рийз Уидърспун и партньорите ѝ не са преценили е, че учителите са доста сплотена общност. И докато от модната компания са очаквали, че кампанията им ще привлече предимно учителите, които са почитатели на техните дрехи, всъщност американските учители започнали да си препращат информация за инициативата и да се канят един друг да участват.

В резултат на това сайтът им няколко пъти спрял да работи, заради огромния брой потребители и до края на периода за записване били събрани повече от един милион заявки за участие в томболата. Над 7 пъти по-голяма бройка, отколкото общата бройка продадени дрехи на компанията за 2019 г.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка 250 души от регистрираните получиха роклите си, но много от учителите останаха ядосани заради необмислената инициатива и трудния достъп до сайта за регистрация.

От компанията се извиниха за недоразумението и направиха допълнително финансово дарение за американска организация, която помага на учители и ученици да се снабдяват с всичко необходимо за учебния процес.