Американската певица Холзи е дарила 100 000 предпазни маски на болниците в Лос Анджелис, които се борят срещу COVID-19 пандемията.

Поп певица, която има две номинации за награда "Грами", пише, че всеки ден "изпитва респект от медицинските служители на първа линия" в борбата с новия коронавирус.

"Тяхната решителност, себеотрицание и съпричастност са най-великият пример за способността ни да обичаме и оцеляваме като хора. Аз имах привилегията да се самоизолирам в дома си, без страха и съществените работни задължения", пише Холзи.

Холзи разкрива, че е "закупила 100 000 сертифицирани от FDA трислойни маски", които е успяла да достави чрез Orange International от Гуанджоу в Китай.

Певицата каза, че ще започне да доставя маските в местните болници в Лос Анджелис, тъй като нуждата от лични предпазни средства за медицинските служители продължава да нараства.

Тези маски ще бъдат разпространени в различни болници и медицински центрове в Града на ангелите за "медицинските специалисти и немедицинския болничен персонал, които се борят, за да спрат тази пандемия и да помогнат на милиони непознати, които никога няма да срещнат", казва Холзи.

Певицата отправи призив към феновете си, като помоли всички да си останат вкъщи, ако могат.

Тогава Хелси помоли феновете, които имат възможност, да дарят на Give Directly, като заявявайки, че тя "ще направи значително дарение".

"Ще продължа борбата, за да ви помогна да получите необходимата подкрепа и ресурси", заявява Холзи.