31-годишният модел Джетро Лейзънби, син на музиканта Ник Кейв, е починал. Това съобщи баща му.

„С много тъга мога да потвърдя, че синът ми Джетро е починал“, написа популярният австралийски музикант и текстописец. „Ще съм благодарен да оставите семейството ни насаме в този момент.“

Снимка: Getty Images

Миналата седмица Джетро беше освободен след кратък престой в затвора. Младежът беше обвинен в нападение над майка си през април, а по-късно беше диагностициран с шизофрения.

Трудното начало в отношенията между Ник Кейв и сина му Джетро

Джетро е първият син на Ник Кейв. Той се ражда през 1991 г., само 10 дни преди раждането на втория син на музиканта – Люк. Майката на Джетро е австралийски модел, с когото Ник Кейв е имал връзка, докато люк е роден от тогавашната му съпруга Вивиън Карнейро.

В продължение на 8 години Ник Кейв и извънбрачния му син нямат никакъв контакт и чак когато момчето става по-голямо, двамата се срещат.

Снимка: Getty Images

„За мое съжаление нямах много контакт с Джетро през първите му години, но сега имам чудесни отношения с него“, сподели Ник Кейв в интервю през 2008 г.

Снимка: Getty Images

Като по-голям, Джетро заминава за Великобритания, където работи като модел и е участвал в ревюта на „Balenciaga“ и „Versace“.

Това не е първият син, който Ник Кейв губи

Това не е първата подобна трагедия в живота на Ник Кейв. През 2015 г. Ник Кейв загуби и единия от двамата близнаци, които има с втората си съпруга.

Артър Кейв падна от скала и загина едва на 15-годишна възраст.