Каква всъщност е професията на инфлуенсъра и какъв е животът на лидерите на мнение в социалните мрежи, когато те са офлайн (в живия живот - бел.ред.). Предаването "Тази събота и неделя" започва нова поредица, която ще показва популярните в интернет пространството в реалния им живот - как пазаруват; къде прекарват свободното си време; как живеят, с какво се хранят; как правят снимките си?

За старта на поредицата екипът на предаването прекара един ден със Симеона Герджикова - инфлуенсър, поет, блогър и инструктор по конна езда. От 9-годишна живее сред природата и конете. За връзката между животните, природата и хората тя разказва в своя блог Cynefinworld

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Често денят на Симеона започва от ранчото - първо със закуска, а след това и с тренировка.

"Всяко мое днес започва с благодарност, затова, че се събуждам, живея, усещам и творя... Всеки един мой ден започва в ранните часове, с тренировка сутрин и със закуска. Следват множество различни задачи, свързани с дигиталния маркетинг, заснемането на фотосесии и поддържането на социални мрежи на различни брандове, до това да преподавам тук като инструктор по конна езда", разказва Симеона.

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Обича да остава сама по поляните из Плана, Верила, Рила и Витоша и се вдъхновява от това, което я заобикаля, за да пише стихове. Спомня си за мястото, където е израснала, като "огромна поляна с много шипки и храсти". Семейството започнало бизнеса си с една палатка и една юрта - до днес, когато имат над 40 коня.

Дълго време Симеона е живяла в Нидерландия, където и следва, но се завръща.

"Върнах се, защото само тук Рила може да блести по този начин, по който е зад нас. Само тук водата ни е лековита и планината ни прегръща като майка и като дом, каквато е за мен България. Затова ние трябва да се грижим за нея и да се стараем повече", казва тя.

Снимка: Личен архив: Симеона Герджикова

Още за Симеона вижте в btvnovinite.bg: