Очаква се американският рапър Килър Майк да избегне обвинения за физическа саморазправа, довела до ареста му на наградите „Грами“ по-рано тази година, предаде Асошиейтед прес. Наскоро като рапърът положи общественополезен труд. 

В изявление от четвъртък градската прокуратура на Лос Анджелис съобщи, че Майк „успешно е завършил процеса на изслушване, включително и наложеното изискване за общественополезен труд“. През февруари рапърът беше отведе с белезници от полицията и задържан по подозрение в нарушение на закона.

Съдебните документи показват, че срещу Майк, чието истинско име е Майкъл Рендер, няма повдиганото обвинение за инцидента. 

Снимка: Getty Images

Майк каза, че „прекалено ревностен“ охранител е допринесъл за сбиването, което се е случило в радостните моменти, след като е спечелил три награди на церемония на наградите „Грами“. Това е първата му награда „Грами“ от повече от две десетилетия.

Снимка: Getty Images

Килър Майк спечели в категориите за най-добър рап албум - "Michael", за най-добра рап песен - Scientists And Engineers, заедно с Андре 3000, Фючър и Ерин Алън Кейн, и за най-добро рап изпълнение на същата песен.

Предпоследното „Грами“ на Майк е от 2003 г., когато печели с The Whole World в категорията за най-добро рап изпълнение от дует или група.