Носителят на "Оскар" Шон Пен и австралийската актриса Лейла Джордж вече са официално разведени. Онлайн медиите TMZ и "Пийпъл" цитират съдебни документи, според които съдията е подписал решението за развод миналия петък.

60-годишният холивудски актьор и 30-годишната му колежка са двойка от 2016 г. Те се ожениха през юли 2020 г., а през октомври 2021 г. Джордж подаде молба за развод. Причината за раздялата им са "непреодолими различия", които се превърнаха в най-често използвания мотив за раздяла в Холивуд - поне в съда. Нито един от съпрузите не е търсил издръжка от другия.

По-рано този месец звездата от „Реката на тайните“ даде интервю за Hollywood Authentic за документалния си филм за руската инвазия в Украйна. В разговора обаче той реши да „открехне завесата” към личния си живот, споделяйки повече за проваления си брак.

„Лейла е жената, в която съм лудо влюбен, но рядко виждам, след като провалих брака ни. Оженихме се само преди година, но от пет години не се грижа за личния си живот. Не съм ѝ изневерявал по никакъв начин, но твърде дълго мислех, че присъствието ми другаде е по-важно от присъствието ми до нея", разкрива актьорът.

"Наскоро изпаднах в тежка депресия, причинена от „ерата на Тръмп“... Гледайки новините, бях толкова отчаян, че в 11 сутринта пиех алкохол и вземах хапчета за сън, след като бях будувал цяла нощ", допълва той.

„Младите, красиви и мили жени, които са минали под венчилото с по-възрастни мъже, не искат да се събуждат сутрин, намирайки половинките си на дивана, където са прекарали цяла нощ, гледайки телевизия за случващата се в света лудост", казва Пен.

"Също така не е добре да чуете думите: „Добро утро, миличка! Мисля да припадна за няколко часа, за да се махна от всичко това“, казано под действието на поредната водка с тоник в комбинация със сънотворни“, допълва той.

Той определи пред медиите бившата си съпруга като най-добрата си приятелка, като подчерта, че тя е най-вдъхновяващата жена, която е срещал, пише още БГНЕС.

Шон Пен беше женен за поп кралицата Мадона от 1985 до 1989 г. и актрисата Робин Райт от 1996 до 2010 г. 

Лейла Джордж е дъщеря на актьорите Винсент Д'Онофрио и Грета Скаки. Родена е на 20 март 1992 г. в Сидни, Австралия, като е отгледана от майка си в Брайтън, Великобритания. През март тази година тя отпразнува своя 30-и рожден ден. Баща ѝ Винсент Д'Онофрио е само една година по-възрастен от Шон Пен.

Актьорската кариера на Лейла започва през 2014 г. Две години по-късно Джордж вече изпълнява главна роля в Mother, May I Sleep with Danger? - нейният първи игрален телевизионен филм. Тя участва още във филмите Mortal Engines (2018) и The Kid (2019). През 2019 г. играе в телевизионния сериал Animal Kingdom.