Сестрата на поп принцесата Бритни Спиърс – Джейми Лин Спиърс, певица и актриса, даде интервю за пръв път след освобождаването на Бритни от попечителството на баща им. Бритни обаче е дълбоко наранена от всичко това и ще разкаже истината си много по-скоро, отлкокото очаквахме.

В интервюто си пред американската телевизия ABC Джейми Лин твърди, че е направила всичко възможно, за да помогне на сестра си да прекрати попечителството над нея:

„Винаги съм била най-голямата подкрепа на сестра си, така че когато тя имаше нужда от помощ, винаги съм намирала начин да й окажа“ – каза Джейми.

Въпреки това обаче в книгата с мемоари, която скоро издава, определя поведението на сестра си като „непостоянно, параноично и загубено“. На въпросът как би определила психичното състояние на сестра си сега, Джейми отговаря, че смята, че не е честно да обсъжда нечие психично здраве и че няма как да говори за това. Доста противоречив отговор, имайки предвид това, което е написала в книгата, отбелязват фенове на Бритни.

Противоречиво според феновете е и това, че Джейми Лин дава интервю именно за “Good Morning America” – предаване, за което най-често сестра й е давала интервюта по време на запрещението.

Джейми разказва, че се е постарала да осигури всички контакти, от които Бритни се е нуждаела, за да продължи напред и да се сложи край на семейните тревоги. „Щом това причинява такъв раздор, какъв е смисълът да се продължава?“, пита Джейми Лин.

Тя обаче не разкри какви „контакти“ е дала на звездата и дори дали Бритни въобще се е свързала с тях.

Джейми Лин обаче е говорила с назначения от съда в Лос Анджелис адвокат на Бритни – Самюел Ингхам, когато сестра й е била вкарана в психиатрия против волята й в началото на 2008 г. - годината, в която е назначено запрещението. Твърди, че е опитала да прекрати това попечителство.

Ингхам подаде оставката си през юли 2021 г., след като Бритни изяви желанието си да назначи адвокат по свой собствен избор.

„Ако тя е искала да говори с други хора, аз помогнах. Аз организирах всичко това. Дори говорих с нейния бивш правен екип, но това не свърши добре за мен“ – сподели Джейми Лин.

През последните години двете сестри имат нестабилна връзка.

Когато беше зададен въпросът дали Джейми е одобрявала попечителството, което е контролирало всяко решение на Бритни, Джейми отговоря, че няма значение дали някой го одобрява, или не. Въпросът е, че всеки има право на глас и трябва да бъде чут.

През юни 2021 г. на изслушването в съда Бритни заяви, че никой от семейството й не е направил нищо, за да й помогне, когато е била принудена от баща си да влезе в клиника за психично здраве в началото на 2019-а. Нещо повече – Бритни заяви, че семейството й трябва да бъде в затвор за всичко, което й е било причинено, и за това, че са се възползвали от нея.

По изчисления бащата на Бритни е спечелил минимум 6 млн. долара от запрещението си над поп иконата, но през ноември той беше премахнат от ролята си на попечител и запрещението беше прекратено изцяло.

Преди няколко седмици Бритни спря да следва сестра си в Инстаграм. Според Джейми любовта между тях двете все още я има и допълва, че единственото, което е правила, е да я подкрепя и да я обича.

А според нова статия в „The Sun” Бритни не е гледала днешното интервю на сестра си, но се чувства дълбоко наранена и все пак е решила, че тя самата ще разкаже истината от първо лице много по-скоро, отколкото феновете са очаквали.