Последните сезони на медицинския сериал „Анатомията на Грей“ засегнаха актуални социални проблеми като расизма, бездомността и изнасилванията. Предстоящият 17-и сезон ще се спре на темата за пандемията от коронавирус. Криста Верноф, която е продуцент на филма, споделя, че сценаристите вече разговарят с лекари, за да се докоснат до опита им, борейки се с COVID-19.

“Със сигурност ще засегнем пандемията“, заявява Криста, цитирана от списание „Пийпъл, добавяйки „Няма как да сме толкова дълго излъчващ се медицински сериал и да не засегнем темата.“

Криста Верноф
Снимка: Getty Images

Според Верноф опитът на реалните доктори от пандемията е „наистина болезнен“, оприличавайки го на война и е малко повече от обичайното, с което сценаристите на „Анатомията на Грей“ са свикнали.

„Всяка година доктори идват при нас и разказват истории от своята практика – и това са техните най-весели или най-шантави истории. И е като терапия – те идват и ние сме първите хора, на които разказват какво са преживели. Те буквално треперят и се опитват да не се разплачат, разказват за това като за вона – война, за която не са били обучени.“

Продуцентът на медицинския сериал добавя още, че коронавирусът е специална сюжетна линия, която е предвидена за героя на Кевин Маккид- д-р Оуен Хънт, който е бивш травматолог от американската армия.

Кевин Маккид играе д-р Оуен Хънт, който е бивш травматолог от американската армия
Снимка: Getty Images

Снимките на 17-и сезон на „Анатомията на Грей“ все още не са започнали заради пандемията, но екипът разговаря за това как „ да да поддържа хумора и романтиката живи, докато разказваме тези наистина болезнени истории.“

Криста верноф разпусна екипа на сериала през март месец, а като причина за това посочи факт, че филмът е бил толкова дълго време на екран, че по-голямата част от екипа е във високорисковата категория от над 60-70-годишна възраст.

Ако сте почитател на медицинските сериали и не можете да чакате да бъде заснет 17-и сезона на „Анатомията на Грей“, то bTV ще ви зарадва с излъчването в ефира си на най-голямата сензация в медицинските сериали – „Добрият доктор“. Сериалът печели над 15 номинации за награди, сред които и Златен глобус за най-добър драматичен сериал. Със своите 47 милиона зрители по целия свят през 2019-а сериалът „Добрият доктор“ печели приза за най-гледан драматичен ТВ сериал за годината на фестивала в Монте Карло.

Всяка делнична вечер от 22:30 ч. зрителите проследяват вълнуващата история на младия хирург Шон Мърфи (в ролята – Фреди Хаймор), дете-чудо с вроден аутизъм и Синдром на саванта. Той започва работа в хирургията на престижната болница „Св. Бонавентура“ в милионния Сан Хосе, Калифорния.

Научете още за новия сериал по bTV:

Ако сте изпуснали ефирното излъчване на "Добрият доктор"можете да гледате епизодите тук.