Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е постъпила рано тази сутрин в болница "Св. Мария" в Лондон за раждането на второто си дете, съобщи канцеларията на Кенсингтънския дворец.

Тя е приета към 07:00 часа сутринта в начален етап на раждане, уточняват от двореца. В същата болница съпругата на Принц Уилям роди и първото си дете, малкият престолонаследник принц Джордж през юли, 2013 г. също така там е роден и неговият баща през 1982 г.

Новороденото бебе ще бъде четвъртият по ред претендент за трона в Бъкингам – след брат си, баща си и дядо си – принц Чарълз.

 

В родилното отделение неотлъчно до Кейт е и Уилям. Всичко се развивало по план, обявиха от обкръжението на двойката.

Полът на второто дете на семейството на Уилям и Кейт е все още неизвестно, но за сметка на това въпросът вълнува не само британската кралска фамилия, но и цяла Великобритания.

Говори се, че ако е момиче, ще се казва (по предпочитания) Алис или Елизабет, Шарлот или Виктория. Ако е момче, Джеймс или Артур.

Терминът на Кейт бе определен за 23 април и оттогава очакваме с нетърпение да разберем за раждането на второто й дете. По традиция, новината ще бъде обявена с официално съобщение, поставено на кралския триножник в предния двор на двореца.