През последните две години Меган Маркъл отпразнува Коледа в Сандрингам заедно с цялото кралско семейство. Този път обаче херцогинята на Съсекс и принц Хари ще бъдат заедно с детето в Лос Анджелис, Калифорния, където живее майката на Меган – Дория Рагланд.
Не се знае дали херцогинята ще стои до печката, за да готви, но по повод празнуването в домашни условия, далеч от целия обслужващ персонал в двореца, медиите припомнят нейно старо интервю за списание Grazia. Тогава Меган Маркъл е все още актриса и споделя предпочитанията си за коледна украса, както и любимите си рецепти за празниците.
„Обичам да украсявам с венци и клонки от магнолия. За празничната трапеза предпочитам по-семпла версия и се придържам към белия цвят за покривката и салфетките. Акцентирам с позлатени чинии и пръстени за салфетките. Бели цветя в ниски вази са идеалната украса. Ако искате да придадете още повече официалност на масата, ползвайте сребърни подноси“ – съветва Меган Маркъл.
Херцогинята споделя и любимите си рецепти за празниците.
Коктейл с бадемово мляко
4 чаши бадемово мляко без захар
1 ч.л. канела
1 ч.л. кардамон
1 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. карамфил
6-8 сушени фурми, накиснати във вода
Малко от любимия ви бърбън
Канелени пръчици за украса
Смесвате всички съставки без алкохола в блендер и изсипвате в малка тенджера. Загрявате на ниска температура и добавяте 100-200 мл от бърбъна.
Напитката може да се пие и студена.
Глазирани картофи Уеджис
Два сладки картофа
2 с.л. зехтин
сок от половин лимон
1 с.л. кленов сироп
1/2 ч.л. лют червен пипер
хималайска сол
Нарязвате картофите и ги поливате със сместа от зехтин, лимон и кленов сироп. Поръсвате с червен пипер и сол на вкус. Слагате ги в тава с хартия за печене и ги пъхате за 30 минути във фурна на 220 градуса. На 15-та минута разбърквате и по желание поръсвате с тиквени семки за по-богата текстура.