Синът на Еди Ван Хален оповести новината, че баща му е починал след дълга борба с рака. Музикантът е смятан за един от най-великите рок китаристи за всички времена. Малко след това и бившата съпруга на Ван Хален Валери Бертинели (60 г.) сподели емоциите си в изявление. 

„Преди 40 години животът ми се промени завинаги, когато се запознах с теб“, написа тя, публикувайки и тяхна стара семейна снимка. "Ти ми даде единствената истинска светлина в живота - нашия син, Волфганг. Въпреки всички трудности на лечението от рак на белия дроб ти запази великолепния си дух и тази усмивка. Ще се видим в следващия ни живот, любов моя."

Бертинели и Еди се запознават през 1981 г. и са женени повече от 20 години. Разделят се през  2001 г., а 6 години по-късно се развеждат. Поддържат добри отношения, като китаристът дори присъства на сватбата на Валери със следващия й съпруг Том Витале.

"Той беше най-добрият баща, който мога да си представя. Всеки момент, който съм споделял с него на и извън сцената, е бил за мен подарък. Сърцето ми е разбито и не съм сигурен, че някога изобщо ще мога да се възстановя от тази загуба", написа синът му в Туитър. 

  • Еди Ван Хален е роден в Нидерландия.
  • Цялото му име е Едуард Лодевейк ван Хален.
  • Основава рок групата "Ван Хален" заедно с брат си Алекс, басиста Марк Стоун и певеца Дейвид Лий Рот през 1972 г. 
  • Още първият едноименен албум на групата се превръща в един от най-успешните записи в историята, а групата остава една от най-успешните по продажби в Щатите и досега.
  • Братята Ван Хален участват във всичките ѝ 12 студийни албума.

Повече за кариерата на Еди Ван Хален като музикант научи от сайта btvnovinite.bg: