Салма Хайек контузи болезнено левия си крак. Актрисата изкълчи глезена си, заради което остана да лежи на в дома си с пакет лед срещу отока. 

Звезата от "Десперадо" сподели снимка в Инстаграма си, от която се вижда, че е повдигнала крака си на възглавница и се е настанила удобно в дневната с книга в ръка. 

"Нищо не помага повече от четене на книга за Фрида Кало, когато си изкълчиш глезена" - написа тя.   

Салма Хайек изигра ролята на Фрида в едноименния филм от 2002 г. Болката от различните контузии на художничката и нейното преодоляване чрез рисуването е една от основните теми в лентата.

И макар изкълченият глезен на Салма да не може да се сравнява с гипсирания гръден кош на Фрида Кало, актрисата може би има какво да научи от нея за болката.

Фрида Кало е родена през 1907 г. и е най-известна със своите автопортрети. През живота си е била изправена пред много болка. При катастрофа с автобус парче желязо я промушва през гърдите. Художничката е описвала тази катастрофа като „начина, по който мечът пробива тяло на бик“. Заради тази катастрофа прекарва много години на легло и претърпява 32 операции. 

Снимка: BuzzFeed

Само няколко дни преди инцидента с глезена си Салма Хайекс сподели изкусителна снимка по бански.

"#sundayfunday" написа тя в поста си. 

Не е ясно кога и как Хайек е наранила глезена си, но й желаем бързо оздравяване