Актрисата Рийз Уидърспуун честити рождения ден на майка си, споделяйки архивни снимки от нейната младост. Бети е била медицинска сестра и нейната упоритост в професията са били добър пример за актрисата.

"Никой не ме кара да се смея така, както тя. Харесвам тази нейна снимка като млада медицинска сестра, точно започваща работа... и касинката й. Преподава медицински грижи 30 години. Винаги съм се ччудела колко от нейните студенти са някъде по света и помагат на хората. Мама винаги казваше, че живот в услуга на другите е най-добрият живот. Съгласна съм. Обичам те, мамо!"

Майката на актрисата е и един от най-големите й фенове. След участието й във филма Wild,  тя й казала да продължава да прави това, което най-много обича и идва от сърцето й. Бившата медицинска сестра е активна в профила си в Twiteer и често задава странни въпроси от стената си там към своята дъщеря.

Снимка: https://www.instagram.com/reesewitherspoon/

Рийз винаги е имала подкрепата на майка си и е била смела в желанията си. Скоро тя сподели своя снимка като малка. Завършвайки трети клас, тя е мечтаела да стане първата жена президент на Америка. Учителят й по това време я е уверил, че ще бъде първият човек, който ще гласува за нея.