Признание за цялостен принос в модата получи известната със сватбените си рокли дизайнерка Вера Уанг, а наградата за основател на компания взе „дизайнерът на американските първи дами” – Оскар де ла Рента. Двамата грабнаха статуетките на церемонията по връчване на наградите за мода, които се определят от Съвета на модните дизайнери на Америка - CFDA Fashion awards 2013.

Червеният килим на събитието всъщност беше в актуалните за сезона черно и бяло. На същите „безопасни” цветове заложиха и повечето от гостите. Открояваха се някои изключения в ярко жълто, синьо и зелено, както и изцяло блестящи в златно и сребърно облекла. Намираха се тук-там и леко фрапантни пантерени шарки.

Събитието посетиха редица известни личности от модния бранш - „ангелите” Миранда Кер, Каролина Куркова, Алесандра Амброзио и Адриана Лима, телевизионната звезда и начинаеща в модата Никол Ричи, дизайнерите Дона Карън, Майкъл Корс и много други.

Наградите се състояха на 3 юни в Линкълн центъра за сценични изкуства, в Манхатън, Ню Йорк. Ежегодното събитие има за цел да даде дължимото признание на личности от всички сфери на американската модна индустрия и свързаните с нея изкуства, които са доказали изключителния си принос. Награди се дават в категориите за високи успехи в дамска и мъжка мода, аксесоари, както и извънредни постижения за журналистика, креативна визия и цялостен принос.

Номинациите и наградите определят над 400 члена на Съвета на модните дизайнери на Америка, заедно с най-добрите модни журналисти, стилисти и търговци.