Адвокатите на средния син на кралица Елизабет са признали неговата връзка с жената, която го съди за сексуален тормоз. 

Сега принцът настоява за съдебен процес със съдебни заседатели. 

Адвокатите на кралския наследник не са успели да убедят съда да не приема иска на Вирджиния Джуфре и на делото вече е даден ход.

Херцогът на Йорк също така е признал, че всъщност познава жената - нещо, което досега е отричал. 

В интервю за Би Би Си преди две години принц Андрю каза, че не си спомня някога да е срещал Джуфре, сега 38-годишна жена с три деца, живееща в Австралия. Тя твърди, че сексуалните посегателства са били извършени в Лондон, Ню Йорк и Вирджинските острови и че принц Андрю е знаел, че тя е непълнолетна (тогава е била на 17).

В сведенията й се твърди, че всичко се е случвало в дома на Джефри Епщайн и неговата приятелка, които  неотдавна бяха обявени за виновни в престъпления на сексуална почва.

Като защита в един от документите от адвокатите на принца се изтъква, че той наистина е познавал Епщайн, но отрича да е участвал в каквито и да е злоупотреби, заедно с него.

Сега херцогът на Йорк иска да се изправи пред съдебно жури, за да оспори иска. 

Изглежда, че това е само началото на неприятностите за принц Андрю. Вторият син на Нейно Величество вече е лишен от почетни военни звания и покровителства. 

"Херцогът на Йорк няма да изпълнява публични задължения. Той ще защитава името си по това дело като частен гражданин", съобщават още от Бъкингамския дворец.

Обществеността се отнася благосклонно към решението на короната и оценява колко трудно е било то за кралицата.