Преди месец стана ясно, че легендата на рап музиката Д-р Дре се развежда след 25 години брак. Неговата съпруга Никол Йънг е подала документи за развод на 30 юни, посочвайки като причина непримиримите различия между двамата. Тя настоява занравна подялба на състоянието на рапъра.

Изненадващият отговор на 55-годишния Дре дойде вчера. Той е заявил пред съда, че е съгласен да плаща издръжка, но подялбата на активите им ще бъде определена от предбрачното им свидетелество – документ, за който 50-годишната госпожа Дре не споменала.

Снимка: Getty Images

Дре е защитаван в съда от известната като адвокатката по звездните разводи Лаура Уасър. В документите е отбелязана и датата на раздялата – 27 март, малко след като започна социалната изолация заради новия коронавирус. Само месец преди това, през февруари, рапърът сподели и своите планове за празнуване на рождения си ден, подчертавайки, че съпругата му е част от тях. Състоянието му се оценява на 800 милиона долара, като през 2014 година беше обявен от списание „Форбс“ за най-богатия рапър.

Дре, чието истинско име е Андре Роомъл Йънг, се жени за Никол през май 1995 година. Самата Никол преди това е била омъжена за баскетболист от НБА. Бидейки самата тя адвокат, съпругата на рапъра е наела също звезден адвокат, който да я представлява по време на развода – Саманта Спектър. Двойката има две деца – 19-годишна дъщеря Трули и 23-годишен син Трус. Последната им публична изява като двойка е през февруари тази година по време на ревю на Том Форд, на което отиват с дъщеря си Трули.

Снимка: Getty Images

Интересна подробност е, че д-р Дре често е публикувал в своя профил в Инстаграм сладки снимки и съобщения, от които става ясно, че двамата с Никол са щастливи. През 2018 година той разкрива, че за 22-та годишнина със съпругата си й подарил разходка в хеликоптер над Ню Йорк. Затова и разводът идва съвсем неочаквано за феновете на рапъра.

Не е никаква тайна обаче, че личният живот на Дре не е бил никак лек. Той има 6 деца – 4 синове и две дъщери от 5 различни жени. Той е само на 16, когато неговата 15-годишна приятелка Касандра ражда първото му дете – син на име Къртис. Според различни източници той не вижда сина си до неговата 20-та годишнина.

През 1983 година Дре посреща на бял свят дъщеря си Ла Таня Даниел от друга своя партньорка – Лиса Джонсън.

Синът му от друга връзка Андре Йънг Джуниър умира трагично от свръхдоза през 2008-а, когато е само 20-годишен. През 1990 година майката Дженита Портър съди рапъра за бащинство и иска издръжка в размер на 5 хиляди долара на месец.

Дре има още един син – Марсел, който се ражда пред 1988 година от връзката му с певицта Мишел.

През 2015 година рапърът и продуцент е принуден публично да се извини на жените, които го обвиняват, че ги е наранил физически. „Извинявам се на жените, които нараних. Дълбоко съжалявам за това, което направих и знам, че това завинаги е белязало техния живот.“