Ингрид Бергман е шведска актриса, носителка на три Оскара. Няма как да не си я спомняте от класическия филм „Казабланка“, където тя си партнира с Хъмфри Богарт. Освен Оскарите Ингрид получава и много други признания – за своята красота. Различни класации я поставят на челни места сред най-добрите актриси за всички времена и най-красивите жени на планетата. Няма как да не отбележим, че тя е от малкото изгряващи звезди, които не си сменят името и не се подлагат на интервенции с цел разкрасяване. Родена е през 1915 година, умира през 1982 от рак на гърдата.

"Целувката е чудесен трик, създаден от природата да спира речта, когато думите станат ненужни."

"Бъдете себе си. Светът се покланя на оригиналния."

"Щастието се състои в доброто здраве и лошата памет."

"Не мисля, че някой има право да навлиза в личния ти живот, но те го правят. Бих искала хората да правят разлика между актрисата и жената."

"Спомням си един ден, в който стоях до басейна и изведнъж сълзите се стeкоха по бузите ми. Защо бях толкова нещастна? Бях успяла. Имах сигурност. Но това не беше достатъчно. Отвътре бях развалина."

"Не става дума за това дали ти наистина плачеш. Става дума за това дали публиката си мисли, че ти се плаче."

"Никога повече. Не мога да видя никаква причина, за да се омъжа още веднъж. Правила съм го. Три пъти е достатъчно."

"Това са предимствата да бъдеш звезда - винаги можеш да получиш маса в претъпкан ресторант."

"Времето изтича. Но всеки ден, който преживявам и се боря с рака, е победа за мен."

"До 45 мога да играя влюбена жена. След 55 мога да играя баба. Но между тези десет години е много трудно за една актриса."