Джоан Катлин Роулинг е световноизвестна английска писателка, позната ни като автор на фентъзи поредицата за Хари Потър. Всъщност пълното официално име на авторката е Джоан Роулинг. Катлин е името на баба й, което било добавено от издаделите с цел да се използва като инициал. Книгите й са продадени в над 400 млн. копия по целия свят, а през 2006 г. списание „Форбс“ я обявява за втората най-богата жена в света, след Опра Уинфри. Каним ви в приказния й свят, макар че самата Джоан казва, че не вярва в магии.


"Не бива да пазите децата от собственото им въображение."

"Всичко е постижимо, ако имаш достатъчно кураж."

"Младежта не може да знае какво мислят и чувстват възрастните хора. Възрастните хора са виновни, ако са забравили какво е да си млад."

"Пръстите ми целите са в мастило. От седем месеца всеки ден пиша по няколко часа. Но не ползвам компютър, защото с него не се получава добре магията."

"Не мога да се оплача, Хари Потър бе направо фантастичен с мен. Но съжалявам, че вече не изпитвам удоволствието да се промъквам в някое кафене, което ми харесва, и да се потапям в моя собствен свят, без някой да ми обръща внимание. Да остана анонимна — едно време това беше страхотно."

"Смъртта е просто следващото голямо приключение на живота. "

"Да чуваш гласове, които никой друг не чува, не е добре дори и в магьосническия свят."

"Просто пиша това, което ми харесва да пиша и което ме забавлява. Правя го изцяло за себе си. И в най-смелите си мечти не съм очаквала такава популярност."

"Аз наистина не вярвам в магията. "

Вдъхновяващата история на самотната майка Дж. К. Роулинг >>