Рецептата за кралската шоколадова торта с бисквити от сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям вече е разкрита. Тя е любимо лакомство от детството на принца, пише вестник "Телеграф".
Royal Collection Trust споделят, че тортата е не само "вкусна", но и "много лесна" за приготвяне дори не изисква печене.
Съставките включват -
- бисквити Rich Tea,
- меко несолено масло,
- нерафинирана пудра захар,
- черен шоколад и
- топла вода
За приготвянето на шоколадовия ганаш са необходими 125 г нарязан черен шоколад и 125 г разбита сметана.
Бисквитите се чупят на малки парченца от около един сантиметър. Те се разбъркват с омекналото масло и захарта в купа, докато станат леки и пухкави, след което се добавя разтопеният шоколад.
Бисквитената торта се покрива с топлия ганаш. Подробни инструкции за приготвянето вижте тук >>
В допълнение към нея, Кейт и принц Уилям са сервирали на сватбения си прием традиционна плодова торта, изработена от Фиона Кернс и нейния екип.
"Кейт не искаше никакво злато или блясък. Не трябваше да има никакъв цвят върху цялата торта." - споделя тя за "Пийпъл"
Резултатът е бил осеметажна традиционна плодова торта, украсена с 900 листа и флорални елементи и увенчана с фигурка от захар на двойката.