Най-дългоочакваните сватбени покани за събитието на годината вече са изпратени. Удоволствието да присъстват на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж" по време на венчавката на Меган Маркъл и принц Хари ще имат 600 отбрани гости, които вече са получили своята покана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Самите покани са повече от стилни и изчистени – напечатани с черно мастило върху удебелена бяла хартия, позлатена по ръба. Поръчката е изпълнена от компанията Barnard & Westwood, която от 1985 година насам отпечатва поканите за всички кралски събития.


Макар самата Меган да е работила като калиграф, когато се е явявала на прослушвания за роли, от двореца Кенсингтън потвърдиха, че имената на гостите били добавени по-късно на принтер.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като си кажат „да“, принц Хари и Меган Маркъл ще направят обиколка с карета по улиците на Уиндзор, за да могат да помахат на всички, които искат да ги поздравят и видят. След това всички 600 гости, присъствали на венчавката в параклиса „Сейнт Джордж“ ще присъстват и на почерпка, организирана от кралица Елизабет II. 200 от тях са удостоени с честта да бъдат поканени на специален частен прием с домакин бащата на принц Уилям – принц Чарлз.


Освен голяма чест, поканата за сватбата на Меган и Хари си остава и голяма отговорност, защото всички са задължени да спазят строг дрескод. Мъжете трябва да бъдет облечени с военна униформа или палто и шапка, докато жените трябва да облекат изискана рокля и задължително също шапка.