Едно от новите изобретения на 21 век са близалки със собствения ни лик, като във Великобритания са създали продукта за всички любители на собственото си его. Както и за онези, които искат да изпъкнат оригинално с подарък за личен празник.

Услугата в сайта струва само 40 паунда (92 лева), което са нищо пари, за да си оближеш лицето. www.prezzybox.com

Всичко, което трябва да направите, за да се насладите на това произведение на сладкарското изкуство, е да изпратите своя снимка - или на човека, на когото искате да направите изненада. Описвате цвета на очите и косата, посочвате отличителни черти (като очила) и… готово.

След това сварената, овкусена и оцветена захарна смес е готова да поеме вида на всяко човешко лице, щом попадне в ръцете на артистите. Ръчно скулпутирана, всяка една близалка се превръща в захарен 3D клонинг.

Но не си представяйте миниатюрно лице за една хапка - близалките са с почти реални размери на човешката глава - очаквайте да получите лицето си на клечка с 35 см височина, 12 см ширина и 2 см дебелина.

Близалките са подходящи за вегани и вегетарианци, тъй като не съдържат животински продукти.

Страхотна е възможността да си поиграете и с други лица. Спокойно можете да си поръчате лицето на мечтаната половинка, която не ви обръща внимание и да я нацелувате.

Забавлявайте се!