Няма какво да се лъжем – живеем паралелен живот – в реалността и в социалните мрежи. Поддържането на блог, влог или инстаграм профил се превърна в професия. Да работиш инфлуенсър може в известен смисъл да звучи смешно, но всъщност е една доста добра ниша, в която човек може да се развива и да прокара идеите си за начин на живот.

Тук не сатава въпрос само за това да се показваш, важно е и какво казваш. Макар че визуалното съдържание взема все по-голям превес. Самите социални мрежи, като YouTube, Инстаграм и Фейсбук, тласкат потребителите си в тази насока – създаване на повече видеосъдържание.

Тоест да си инфлуенсър – човек, който диктува правилата в някаква сфера на живот - означава да имаш какво да кажеш, да можеш да го кажеш по правилния начин (според публиката, за която създаваш своето съдържание) и да не се притесняваш да се покажеш – защото личният пример и споделянето на личния живот в някакъв аспект гради доверие и трупа последователи и техните реакции.

Като говорим за визуално съдържание – снимки и видео, е добре да си снабден с добър фотоапарат, камера или просто телефон. Изключително подходяща за целта е най-новата иновативна серия Huawei P30 и P30 Pro, с която брандът дава заявка за отварянето на нова страница в света на фотографията.

Телефонът разполага с първата в света четворна LEICA камера и със SuperZoom обективи, както и с подобрена технология за стабилизиране на изображението. С тази камера напрактика голямото разстояние вече не е пречка за заснемане на любим кадър - тя позволява заснемане на обекти в далечина до 580 метра. С оптичния зум фокусът вече не се губи, а качеството остава перфектно.

Четвъртата Time of Flight (ToF) камера пък има ключова роля в определяне на дълбочината на полето и в пресъздаването на много естествен боке ефект - естетическия ефект на разфокусиране и размиване на светли проблясъци - нещо непостижимо досега за мобилните камери.

Имахме възможност да говорим с Георги Колев, търговски директор на Huawei Consumer Business Group, който е и запален фотограф. Той ни обясни иновативната идея, която стои зад тази телефото камера. Тайната, както обясни той, е в перископния дизайн на камерата, при който се използва пречупване под прав ъгъл на вдодяшата светлина. По-впечатляващо е, че това изумително приближение работи както за снимки, така и за видеа, при които например можете да заснемете видео на диво животно или домашен любимец, без да го приближите и изплашите.

Очаква се скоршно обновяване и на видео функцията Dual View, което ще позволи едновременното заснемане на два парелелни видоклипа. Това ще ви даде възможност да се развихрите в монтажа и да създавате креативни клипчета.

Според маркетинг проучвания на Huawei добрата камера е една от трите основни причини за закупуване на телефон. С новия Huawei P30 и P30 Pro фотографията и видеографията стават достъпни за всеки любител на фото и видеозаснемането в социалните мрежи.