Дизайнерката на бижута Сухани Парех е създал цяла гама от обеци, които се закрепват към безжичните слушалките AirPods на Apple, така че да не им позволяват да изпадат от ушите - един до болка познат проблем от всеки потребител.

На Парех, която е креативен директор на лондонската бижутерска компания MISHO, й хрумва идеята да използва бижута, за да закрепи безжични слушалки на място, след като нейните непрекъснато падат и ги губи.

Pebble Pods
Снимка: MISHO

"Те не само задържат слушалките на мястото им, но и могат сами по себе си да се носят като обеци", казват от MISHO.

Pebble Pods
Снимка: MISHO

 

Парех създава три версии на обеците: Pebble Pods, Minimal/Active Tall Pods и Minimal/Active Tiny Pods.

Pebble Pods
Снимка: MISHO

"Тези малки скулптурни обеци не само изглеждат страхотно, но действат като миниатюрна опора, която държат безжичните слушалки на място, като ги захващат така, че да не могат да се изплъзнат. И най-важното е, че те са универсални обеци, които изглеждат супер с или без слушалките", допълват от марката.

Minimal/Active Tiny Pods
Снимка: MISHO

Позлатените обеци Pebble Pods са изработени от стерлинг сребро, като се увиват около слушалките, за да ги фиксират на място.

Minimal/Active Tall Pods
Снимка: MISHO

Другите два варианта предлагат много по-лесен начин на прикрепване на слушалките, тъй като не се налага промушване, което прави бижутата по-подходящи при спортуване. Те са и сравнително по-дискретни на външен вид, направо минималистични.

Представени за първи път през 2016 г., слушалките AirPods на Apple изглеждат почти идентично с EarPods, но са безжични, като предлагат Bluetооth свързаност.